דשא טבעי או סינטטי - במה כדאי לבחור?
גינה ביתית מאפשרת לנו ליהנות מפיסת טבע קטנה ממש מחוץ לדלת, ואנו יכולים למלא אותה בצמחים, פרחים וגם ירקות ופירות.
הבסיס לכל גינה הוא דשא, וכאשר אנשים מעוניינים לחדש או לשתול גינה חדשה, תמיד עולה השאלה: דשא טבעי או סינטטי - במה כדאי לבחור? כאן ב-Ego Power נגלה את היתרונות והחסרונות של כל אחד מסוגי הדשא הללו כדי להקל על הבחירה.
דשא סינטטי:
דשא סינטטי הוא דשא מלאכותי שמורכב מחומרים פלסטיים ורכיבים אחרים.
יתרונות
היתרונות של הדשא הזה בולטים, שכן הוא לא דורש טיפול כמו דשא רגיל:
דשא סינטטי לא זקוק למים, הוא לא מושך מזיקים, הוא לא משנה את צבעו או מתייבש, ואינו כפוף לשינויים במזג האוויר.
חסרונות
אולם, לצד היתרונות, ישנם גם מספר חסרונות;
ראשית כל, עלות ההתקנה של דשא סינטטי היא גבוהה למדי, בייחוד אם בוחרים דשא איכותי. דשא סינטטי מאיכות ירודה אמנם זול יחסית, אבל הוא נראה פחות טוב מחלופות איכותיות יותר, והוא גם מתבלה מהר יותר.
שנית, דשא סינטטי אמנם חסין למזיקים וחרקים שונים, אבל הוא לא חסין בפניי חיידקים.
ישנם חיידקים שיכולים לחיות על דשא מהסוג הזה במשך מספר חודשים, וכאשר חיות משאירות אחריהן הפרשות על דשא סינטטי, הן לא מתפרקות ועשויות להוות מקור לזיהומים.
חיסרון נוסף של דשא מלאכותי הוא שחרור של רעלנים לאוויר; כאמור, דשא סינטטי עשוי מחומרים פלסטיים, וישנם סוגי דשא שמשחררים מתכות רעילות, כמו סלניום, כרום, ארסן ועוד.
עלויות התחזוקה של דשא סינטטי גם גבוהות בטווח הארוך (נתון אשר לעתים מפתיע את מי שאיננו מתמצא בתחום). אם יש בלאי טבעי כתוצאה מדריכה מרובה או המסה בגלל טמפרטורות גבוהות, התיקון יעלה לא מעט.
ומה עם דשא טבעי?
דשא טבעי נראה נפלא, זמין במגוון זנים ויש לו תחושה טבעית ונעימה במיוחד.
חסרונות
החיסרון המרכזי של דשא טבעי הוא תחזוקה מתמדת:
דשא טבעי דורש השקיה מרובה – בייחוד במדינה חמה כמו ישראל, יש לגזום אותו לפחות אחת לשבוע ובהתאם לעונות השנה, גם לדשן אותו.
בנוסף, דשא טבעי מושך מזיקים שונים, מה שיכול לגרום למחלות דשא ולצורך להחליף חלקים שלמים במדשאה.
יתרונות
למרות החסרונות הללו, אנשים רבים מעדיפים דשא טבעי מפני שהוא בריא לסביבה ולאדם, נראה נפלא ואפילו עוזר לקרר את הגינה.
אנו יכולים להסתכל על יתרונות וחסרונות מנקודת מבט חומרית בלבד, אך חשוב שנתייחס גם להיבט המנטלי; חשיפתנו אל נפלאות הטבע, הניחוחות שעולים מן הדשא והחיבור אל אמא אדמה וטיפוח הדשא שלנו, כל אלו הינן פעולות המסייעות לאיזון הפנימי שלנו, לשלווה ולרוגע.
במחקר שפורסם באתר Psychologytoday.com נמצא כי גינון הוא פעילות גופנית לכל דבר, וככזו היא מגבירה את הפרשתם של מוליכים עצביים במוח המשרים תחושת נחת ורוגע. במחקר נוסף דווח כי סביבה ירוקה וטבעית מסייעת לאיזון הפנימי.
